söndag 18 maj 2014

Ett glatt ridgäng från Attusa på Körsbärsgården!

Just anlänt till Körsbärsgården!
Utpackning!
Mat är viktigt!

Jag passar på när de andra är upptagna.
Nu blir det livat i hagen!


Godmorgon nya dag!
Dags att sadla på!

Hmm, ny dag..!

Yvigt morgonprat!

..och skratt!

Hej då för denna gång och välkomna tillbaka!

Igår kom de glada ryttarna skrittandes in på gården efter 9 (!!!) timmars ridning. Det trevliga gänget hade ridit från Attusa Gård i strålande soligt väder http://www.attusagard.se. En förpatrull och vi tog emot dem och så alla tackorna och lammen förstås, som bestämde sig att de skulle bilda välkomstkommittée under mycket högt bräkande och skuttande.
Gäst-hästarna såg lite förvånade ut, men fann sig snabbt att vara omgivna av lamm som beteede sig som ystra elektroner ( om nu elektroner kan vara ystra vill säga..)

På kvällen blev det grillning och god dryck på Lilla Torg (uteplatsen) för ryttarna, för vädret var verkligen milt igår kväll. 
I morse när vi var ute på vår morgonrunda, såg vi att en av hästarna hade slagit sig till ro i hagen. Han använde hösilaget som huvudkudde och låg helt platt och snarkade. Sov lika gott som de tvåbenade gästerna. Härligt med vila efter lång dags färd mot skritt, förstås!

Nu är det lunch och regnet strilar, så vi skänker soliga tankar till alla er ryttare och hoppas på att ni inte blir alltför blöta på ridturen hemåt.

Det var väldigt roligt att ha er här, så varmt välkomna tillbaka!

lördag 10 maj 2014

100 000 stjärnor på väg mot oss i en hastighet av 3 miljoner kilometer i timmen!


Kunde man läsa i Time Magazine http://time.com för några dagar sedan. Expressen fångade upp artikeln och skrev så är:


Astronomer har i flera århundraden känt till de klusterformerade himlakropparna bestående av upp till 100 000 stjärnor, tätt sammankopplade i en sfärisk ordning som cirklar kring de centrala delarna av vintergatan och andra galaxer i en relativt avslappnad takt. Enligt Time Magazine kan det jämföras med en grupp avslagna bin som planlöst surrar runt.Men nu har astronomerna hittat ett liknande kluster som beter sig märkligt. Klustret håller sig i trakterna kring M87, en klumpformad galax, 53 miljoner ljusår från jorden. Stjärnsamlingen verkar inte vara i dess omloppsbana - utan i stället kör den mot jorden i ofattbara drygt tre miljoner kilometer i timmen, precis som om den slungats ur sin hemmagalax.
– Vi har hittat förrymda fortkörande stjärnor förr, men detta är första gången vi hittat ett stjärnkluster på rymmen, säger Harvardastronomen Nelson Caldwell till Time Magazine.


Tycker om bilden av stjärnor på rymmen som förlupna bin. I går kväll såg det verkligen ut som om ett stjärnkluster på himmeln var på väg mot oss. En av många fördelar med att leva på landet, är att man verkligen får uppleva mörkret. Inget artificiellt ljus som stör ögonen som spanar efter stjärnbilder i nattskyn. 
Vi har haft gäster som suttit ute hela natten på vårt Lilla Torg med katten Simon och en filt över knäna, för att det varit så förunderligt vackert i natten och stjärnljuset.
Behöver vi då vara rädda för att vi ska drabbas av ett stjärnregn som slår ned oss?
 Inte alls, enligt expertisen kommer det att ta 17,5 miljoner år innan klustret når jorden, så du är varmt välkommen till Körsbärsgården innan dess. Vi kan nästan garantera att du får syn på någon stjärna, om det inte är alldeles tätt av moln.

onsdag 7 maj 2014

Nu finns vi på Bo på Lantgård med 4 ax!!!

Hurra och äntligen är vi färdiga med att bli invalda som gård på Bo på Lantgård. Vi är väldigt stolta över våra 4 ax! (5 är max för er som inte vet, som gamla skolbetyg alltså). Gå in på http://fm.publicum.se/BPL2/BPL.lasso?Val=BpLs01&Sprak=SE&ID=&KodTyp=&Kod= så får ni hela beskrivningen "live". Vi har tema Häst. Nu väntar vi på stadsborna och alla andra som vill njuta lantliv! Välkomna är ni! 

PS. När ni går in på Bo på Lantgårds hemsida, så stanna kvar på första sidan en stund, det ligger ett underbart bakgrundsljud till webbplatsen, så att även New Yorkbon får rätt feeling.DS.

 
448+314JaJa450:-450:-450:-450:-
4504+2  4700:-4000:-Nej60:-100:-Ja
*Ställ pilen över symbolerna och siffrorna för att få information om de olika kolumnerna.
Körsbärsgården, mellan skog och hav i kanten av Österlen. Islandshästar, får, hund och katter. Hö och hage, så egen häst och hund är välkomna! Övernatta i B & B där tidigare korna och kalvarna bodde eller i självhushåll i Undantaget. Kurser inom konst och kultur med boende, natur och kultur.