torsdag 12 juni 2014

Goa gäster på besök på Körsbärsgården, Jungfru Maries nycklar och katt-lek.

I maj kom goda gäster på besök! De gav sig i väg ut i vår egna orkidéäng för att leta Jungfru Maries nycklar,  som ser ut så här:
Bild från linnaeus.nrm.se
Vi och våra gäster är väldigt glada över vår orkidéäng, som dessutom har en bäck som rinner genom grönskan. Skön att lyssna till i morgon- eller kvällsstunden. 
Så kan stillheten låta.


Man kan ju undra vem som satt stövlarna? Eller om de snart ska fyllas på med en fjärde gäst?
Körsbärsgården är inte bara besjälad av de tvåbenta, utan också av de fyrbenta. Två som tar stor plats, trots sin litenhet är katterna. Om man betraktar dessa bilder, så förstår man att katt-lek också är kär-lek. Så varsågoda:


Där är du ju!

Katt på ingång!

Äntligen nära!

Och igen!

Vad vill du?







fredag 6 juni 2014

Bild, konst och mat på Körsbärsgården och Österlen - några utvalda pärlor och Glad Nationaldag!


Inre och yttre landskap
Inre och yttre landskap
Inre och yttre landskap
Oj, vad det händer mycket i landskapet. Det märks att sommaren är här. Några pärlor att berätta om är dels att det varit målarkurs på Körsbärsgården Mötet mellan Inre och yttre landskap.
Kurserna leds av Ateljé Mellanrummet som drivs av konstnären och pedagogen Carl Gustafsson och Jenny Butler, bildterapeut, psykoterapeut, socionom, processcoach och konstnär. Mer om Ateljé Mellanrummet och övriga sommarkurser här: http://www.ateljemellanrummet.com. Fler kurser kommer i sommar, så håll utkik på Ateljé Mellanrummets hemsida eller här på bloggen. Deltagarna arbetade hårt men lustfyllt under tre dagar och deras koncentration, lust och skapande spred ett harmoniskt skimmer över Körsbärsgården. Till och med Herr Simon som är en ganska fräck katt, låg lojt i solen och betraktade skapandet med upphöljt lugn. Även en katt har ett inre landskap att utforska.

Inre och yttre landskap

Vill du veta lite mer ingående om vad de olika kurserna innebär, kontakta Jenny och Carl via deras hemsida www.ateljemellanrummet.com

***
Och nu över till något helt annorlunda - 
En annan pärla är att det varit premiär för Skånes Matfestival i Brösarp http://skanesmatfestival.se/nyheter/ Arrangörer var Livsmedelsakademin http://www.livsmedelsakademin.se/nyhet/skanes-matfestival-lockade-8500-till-brosarp och Smaka på Skåne http://www.smakapaskane.se.

Många kom i det vackra vädret, närmare bestämt 8 500 personer (fantastiskt!) som alla var sugna på lokala specialiteter och höra spännande föredrag om bland annat livsmedelsforskning och hälsa. Tanken är att det ska vara ett återkommande arrangemang, så var ni inte där, håll utkik nästa år! Vi var där och njöt av bland annat lax, smoothies, korv, boveteplättar och en öl som var väldigt god och vars etiketter gjorde en glad (se bild). Här kommer lite vimmelbilder från lördagen:

Äppelriket med must och nektar.

Barn kan laga mat!

Glädje och bröd!

Och nu blir det reklam för Klackabacken!

Gammal Ljungmanspump - Nostalgi!

På väg mot det gröna tältet!

Spännande björkprodukter från Vånga! Björksav är fantastiskt nyttigt och smakade gott!

Vimmel, vimmel, vimmel.


Avslutningsvis - En glad nationaldag och mycket sol önskar vi er!