onsdag 6 augusti 2014

Lycka till på färden efter livets mening Lukas!


Bild från Internetkyrkan: http://www.internetkyrkan.se/bildercomp/camina0001.jpg
Vi har precis vinkat hej då till Lukas Ernryd från Kristianstadbladet som ligger i träning för att kunna cykla sin pilgrimsresa i Spanien i höst tillsammans med sin bror. Bröderna ska cykla pilgrimsleden från Via de la Plata, Sevilla till Santiago del Compostela, det vill säga 90 mil.  Man har vandrat den leden sedan 800-talet, en kontemplativ färd för att finna den inre och kanske yttre sanningen. (Förmodligen sanningar i pluralis) För att öva cyklar Lukas runt i Nordöstra Skåne och frågar de han möter om meningen med livet. På Kristanstadbladets hemsida kan man följa Lukas cykelfärd http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article2214287/Folj-Lukas-sista-etapp.html.
En rolig idé! Det var trevligt att få en pratstund med den engagerade cyklisten och härligt att han uppskattade vår frukost. Vi lägger omsorg på den, så det känns bra. Personligen tycker vi frukosten är dagens viktigaste mål. Speciellt om man har tid att njuta på morgonen. 
Jag läser alltid Lukas krönikor för de berör så där direkt som vissa texter kan göra. De går inga omvägar, utan shoff rakt in i hjärtat bara! Läsning att rekommendera! Nu återstår och se om Lukas får svar på sin fråga - Vad är meningen med livet? Kanske vet du redan svaret...