onsdag 31 december 2014

Gott slut och Gott Nytt År 2015!!!

Tack alla härliga gäster, grannar och kamrater för det här året! Vi har haft ett så roligt och givande år tillsammans med er här på Körsbärsgården! Önskar er alla en festlig rutsch in i 2015 och att ett nytt vänligt år med givande och roliga händelser på Körsbärsgården väntar på oss!
På återseende, ta hand om er till vi ses igen! Här kommer några ögonblickbilder från året som gick hullerombuller - var så goda:



Jag visar vägen!
Midsommarhundar
Arkeologisk picnic med katt
Arkeologisk picnic på Pysslingabacken
Ravlunda kyrka
Tom och Ullas fina kort!
Körsbärsgården på Bengtemölla julmarknad
Fina damer under fina lappar!
Bengtemölla julmarknad
Bengtemölla julmarknad
Varmt så hon smälte bort denna sommar!

Morgonsol i augusti
Tant Hund på strand

Ångtåget på väg
Stins med stenkoll
Droskstationstelefonen

Solnedgång i hagen
Vila under Lökarödsritten 2014 
Lökarödsritten 2014
Tack för i år!


lördag 20 december 2014

Djur är kul i jul!

Mellan Örkeljunga och Hässleholm kan man stöta på detta menageri som står och blickar stint ut mot asfalten sommar som vinter. Nu i juletider har giraffen, lejonen och de andra fått sällskap av en svajig snögubbe och ett antal tomtar. Eftersom jag på väg till min akupunktör passerat ett flertal gånger, utan att stanna, bestämde jag mig för att kliva in i butiken denna gång. En tomteprakt mötte mig. Jag vet inte vad man ska säga, ingen direkt julkänsla precis i de gröna plusgraderna ( det går fortfarande att hitta kantareller nu i skogarna, decembersvamp minsann), men kul hade jag bland tomtar och troll. Se själva, här kommer de i osorterad ordning!


Blyg ko

Minikor

Blandade är vi!

Bra utsikt har jag!

Här hänger vi hela dagen!

Skillnaden mellan en elefant och ett vildsvin är mindre än vad man tror om man tänker på storleken.

Rudolfar med svarta mular

Svajig snögubbe med kvast

Lite nordisk fauna bland elefanterna och giraffen

Så bra att vi är små så vi får plast på en hylla alla sju.

Bjällerklang - tomten på väg!

torsdag 18 december 2014

Den här julen är det inte tanken som räknas. Det är julklapparna.





Om du vill ge en välbehövlig julklapp i år till dina nära och kära, så rekommenderar vi Unicefs julklappar!

Du kan köpa allt från mässlingsvaccin, vätskepaket till fotbollar och barnböcker för att rädda barns liv i katastrofområden. Du kan t o m köpa en jeep! Titta in i Unicefs gåvoshop: https://unicef.se/gavoshop. Om du skyndar dig, så kan du få ett jättefint gåvokort att ge bort med din julklapp på julafton.
Bättre än så kan det inte bli för alla oss tomtar!

lördag 6 december 2014

I julmarknadernas tid och ett huvudlöst Luciatåg

Spöklikt Luciatåg på Krångla


Förra helgen besökte vi fina Kronovall slotts julmarknad. Det första som mötte oss var detta huvudlösa Luciatåg. Passande för ett slott som säkerligen hyser slottsspöken.

Vackra Kronovall i december
Snön lyste inte alls, istället stod gräset grönt och skönt i backen. Trots detta infann sig en svag julkänsla, det luktade jul både i den gamla stallängan och inne på själva slottet där det serverades Afternoon Tea - härligt att smutta te från porcelainkoppar i slottets salonger. Rekommenderas! 


Från Brösarps Byagilles hemsida
Imorgon deltar vi själva i Bengtemöllas julstök i Brösarp och säljer bland annat våra fina skinn från de ulliga Värmlandsfåren. En ekologisk och mjuk julklapp till alla, från de allra minsta till de allra äldsta som behöver värme och mys. 
Bengtemölle är en historisk kvarn där folk har bott på platsen sedan medeltiden, kanske till och med tidigare. Om ni går in på Fotograf Lars Kårholms facebook-sida här, så ligger det 30 fina bilder från Bengtemölla: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.520470144708894.1073741841.102114856544427&type=3 

Så välkomna att hälsa på oss i Bengtemölle! 
Lena & Lars