måndag 23 mars 2015

Nu dansar vi in våren, påsken och konsten på Österlen, Linderödsåsen och Hanökusten!


Bild från http://lf-rock.dk/dansen

Den är som att dansa jenka, två steg fram och ett steg tillbaka och fastän man inte tror den ska röra sig framåt, så gör den det i alla fall.  Till slut. Jag pratar om våren. Tvåsiffriga gradantal ena dagen, minus 9 andra. Här gäller det att hänga med! Oavsett så har både morgonen och kvällen blivit ljusare, fåglarna sjunger och krokusen står i backen. Ett absolut säkert vårtecken på våra breddgrader är att Grus Grus också dansar. 
Trandansen vid Pulken är vida känd och fågelspelet är fantastiskt! Igår räknade man till
4 100 stycken tranor i skymningen. Åk dit och dansa med.
Bild från http://www.vattenriket.kristianstad.se/vykort10/100331.php

När vi inte dansar med tranorna, så håller vi på att vårstäda inför påsken. Påsken innebär god mat och konst, massvis av konst. Körsbärsgården ligger mitt i händelsernas centrum mellan Österlen, Linderödsåsen och Hanöbukten. Det kan inte bli bättre!
Jag har sagt det förut, men vet ni att påskrundan föddes i våra trakter Degeberga/Maglehem på 1960-talet! Ibland är det roligt med traditioner och varje år finner man någon ny utställning som intresserar. I år öppnar Wanås säsongen med en utställning av John-E Franzén i samband med ÖSKGs Konstrunda. På deras hemsida  http://www.wanas.se finns ett citat av konstnären: 
Vad jag bor har en viss betydelse. Min berättelse är något av en nomadhistoria och upplevelser intimt förknippade med de platser jag levt på har format min konstnärliga utveckling. Skåne och Österlen har haft en särskild dragningskraft. Kanske för att ljuset där vissa dagar påminner om det i södra Kalifornien. (John-E Franzén) 
Även om du inte är en nomad, kanske du vill ut och röra på dig? Påsken och våren är ljusets årstid och en bra tid för vandring i vårt vackra landskap som fylls av spännande konst- och naturupplevelser. 

Konstrundan startar som vanligt på långfredagen och pågår i tio dagar, 3-12 april.

Psst..Är du sugen på att dansa? Så kan vi tipsa dig! Speciellt om du vill dansa tango. 

Välkommen till Körsbärsgården 2015!