måndag 3 augusti 2015

Kalabalik med kor blir KO-labalik på Körsbärsgården

 
Mobilbild by Julia


Mobilbild by Julia

 Vi har den glädjen att vara grannar med kor. Det innebär att vi ser de små söta kalvarna komma till världen, först våta och darriga men väldigt snart busar de runt på sprättiga smala ben. Tjurrus i hagen med kompisarna alltmedan Mödrarna Mu lugnt idisslar vidare mellan fartvindarna. Det hela är bedårande och roligt att betrakta.
Igår kväll blev det dock ko-labalik när ett gäng kor med kalvar plötsligt stod på vår väg och mumsade på sommarblomstren. 
De var många, de var hungriga och de ville inte gå hem.
Till våra gästers stora förtjusning, speciellt våra små gäster som bara kunde sträcka ut handen genom fönstret och klappa en kalv på nacken. Bättre kan det knappast bli!
Tack vare rådiga gäster och alla grannar, föstes till slutet hela skocken med kor, tjurar och kalvar tillbaka hem, men de ville först göra ett mellanstopp i grönsakslandet. 
Kor är tunga och kor är hungriga, så grönsakslandet var sig inte likt efteråt. Med potatisblast och mangold i mungipan lunkade de så småningom in i sina rätta hage. Bakom sig lämnade de ett grönsaksland i upplösning. Trädgårdsmästaren var ledsen förstås, men salladen löken och bönorna stod mirakulöst kvar, så lite snälla hade kossorna varit ändå.
Vi säger välkomna tillbaka till våra gäster och till alla kossorna - säger vi: Borta är bra, men hemma är bäst!