lördag 19 mars 2016

Körsbärsgården goes broadcasting in Canada!



Det har gått 2 veckor sedan, men så här såg pressmeddelandet ut! Vi har haft så roligt under tv-inspelningarna och programmet kommer att gå ut i etern under 2017 i Kanada, men också franskspråkiga länder i Europa. Det är bra, så vi hinner öva på vår franska. 
Ni anar inte hur många tokigheter på franska som kom ur våra munnar - och det värsta är att det blir så i tv-programmet. Oh là là...! Vi får bjuda på det nöjet! Lyssna gärna på Vincent Vallières, vi berättar mer imorgon! Det är Lili-Rose i hästsvans som drar pianot i början. Ha en fin lördag!


P R E S S M E D D E L A N D E
Körsbärsgården goes broadcasting in Canada!

Det kanadensiska tvbolaget OcéanTélévision Quebec TV5 anländer till Körsbärsgården i byn Norra Lökaröd den 3 mars för att under några dagar spela in kommande avsnitt i deras reseserie Off the beaten path!

Off the beaten path är ett reseprogram som skickar ut kanadensiska barnfamiljer i världen, för att upptäcka nya okända resmål. Denna gång är den kände musikern Vincent Vallières och hans 10-åriga dotter Lili-Rose som är på äventyr.

Just nu befinner sig Vincent, Lili-Rose och tv-teamet i Lappland och anländer via Stockholm till Körsbärsgården i Norra Lökaröd. Lars Brorsson och Lena Sundgren-Brorsson som bor på gården driver Rum och Frukost och har Islandshästar, får, hundar och katter. En idealisk miljö för en barnfamilj och därför blev de kontaktade av tv-bolaget som fastnat för deras hemsida och livsfilosofi.

Lars har satt ihop ett program till tv-bolaget som bland annat innehåller arkeologisk pick-nick med arkeologen Ann-Louise Svensson Ferngård som driver Kiviksgraven, workshop hos silversmeden Curt Olof Ingemar Grönroos i Kristianstad, sillafrukost i Friseboda hos Eva Dueck, Wanås konst, ridning på islandshästar i Fulltofta, Vattenriket, örnsafari, Kiviks musteri och mycket mer.
Tv-teamet återvänder till Quebec på måndag, så det blir intensiva och roliga dagar.
Lars och Lena kommer att vara värdar under hela vistelsen och det bjuds på svenska och skånska middagsrätter.

Programmet Off the beaten path/Partir autrement en famille sänds i Kanada och andra fransktalande länder i hela världen. Tidigare har de bland annat varit i Toscana och nu är det dags att visa upp skånska upplevelser för globala tittare.

Länkar och kontakt: