fredag 30 december 2016

Gott slut och GOTT NYTT ÅR 2017!


Liten och näpen och ganska ny.
Det har varit ett händelserikt och spännande år på Körsbärsgården. Många har varit här och njutit av det som finns så nära oss. Naturen, djuren, folket och fantasin!
Hundratals glada resenärer strömmade genom vårt gamla kostall och lät sig väl smaka av vår lokalproducerade frukost. Ja, inte ananasen då. Däremot finns det gott om fikon i växthuset. Sensommargästerna mumsade på dem. 
En himla massa lamm kom till världen. Vissa av dem hoppade över staketen som hindar till alla barnens förtjusning, men grannarna hade nog önskat att de små ulliga hållit sig på rätt sida om gräset.
Nora och Sonja från Österrike gjorde sommarlivet roligare för oss, våra gäster och grannar. Duktiga och fenomenala på att spela boule båda två. 
Nora rensar körsbär!
 Willow, vår kära Tant Hund fortsatte till Nangijala till vår stora sorg. 
Tant Hund!
Arkeologisk picnic förbereds med tv-teamet och häst.
Likaså Cinna vår vackra grönögda katt. Istället kom Snotra - den kloka (hmm..inte än) och sköna till oss. 
Faktum är att så mycket hänt, att ingen tid funnits för att skriva här på bloggen, så därför passar vi på att här önska er alla ett roligt slut på detta året och en glad rutsch in i 2017. 
Allra sist, tittar man ut i omvärlden och världen har 2016 varit ett år fyllt av stridigheter och våld av olika slag, en del kulturikoner har följt med Willow till Nangijala (hon gillade musik, så nu kanske hon är i det bästa sällskapet med Bowie, Prince och Cohen) och det är lätt att glömma att även den minsta människa eller handling kan få en avgörande betydelse. Det vet alla vi som tittade på Selmas jul. Det viktigaste är nog att tänka efter och välja det goda. Läste dessa rader i morse som får avsluta 2016:
Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där. 
Vi ser ju inga stjärnor, där intet mörker är.  
Erik Blomberg 1920.  
Välkomna till Körsbärsgårdens ljus och stjärnnätter!

Gott Nytt År! Happy New Year! Bonne Année! Próspero ano novo! Próspero año nuevo! Gutes neues Jahr! Hamingjusamur Nýtt Ár! Godt Nytår! Godt Nyttår! Onnellista uutta vuotta! Gelukkig Nieuwjaar! 

Sonja har lagat Wienerschnitzel!