söndag 20 januari 2013

Snart är det dags för ÖSKGs Konstrunda - och Oj vad veckan gick fort...

Bilden är från www.mynewdesk.com
...vi har inte hunnit blogga på grund av allt annat som har fixats i veckan. Vi planerar inför ÖSKGs Konstrunda 2013. Roligt är att vi har väldigt många konstnärer i vår närhet, som håller öppen ateljé under konstrundan. Konstrundan föddes faktiskt här intill. På ÖSKGs hemsida www.oskg.nu kan man ta del av historiken:

Konstrundan - Historik
1968 startade Sveriges, och förmodligen världens, första konstrunda av några konstnärer bosatta i Maglehem/Degebergaområdet.
Dessa konstnärer grundade några år senare Östra Skånes Konstnärsgille. Konstrundan har sedan dess vuxit för varje år. Många kopior har tillkommit men orginalrundan finns fortfarande kvar. Grundidén är enkel, men genial. Under påsken och 10 dagar framåt öppnar ÖSKGs medlemmar sina ateljéer för besökare. Man får som besökare uppleva ett annorlunda sätt att möta konsten på, hemma i konstnärernas ateljéer. På detta sätt får man även en unik chans att prata direkt med konstnärerna och höra dem berätta om sitt konstnärskap.

Konstrundan infaller i samband med påsken och startar på Långfredagen.Ska verkligen bli kul! Vi håller Körsbärsgården B & B öppet för konstintresserade gäster under konstrundan. www.korsbarsgarden.com
Välkomna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.