lördag 6 juli 2013

Med fötterna i sommaren, havet och sanden

Mobilbild
Att stoppa fötterna i havet ger en märklig känsla av befinna sig här och nu, men också förut och för alltid. Havet känns tidlöst, som en evig ström av vatten som berättar om vår historia och vår framtid. Våra härliga sandstränder längs Hanöbukten är en gåva. Vi har flera olika stränder att välja mellan inom en närradie av ca 5-15 minuter, från Kivik, Vitemölla, Haväng, Ravlunda, Juleboda till Furuboda. Vill man ta sig lite längre, så finns Åhus och Skånes enda skärgård Tosteberga (!!!). Trots högsommarens värme, blir det aldrig trängsel, utan det är helt ok att lägga ut sin jättestora handduk på den vita sanden. Alla får plats, liten som stor, gammal som ung, folk som fä, naturell eller med badkläder på. 
Ju fler som uppskattar och njuter av hav och strand, ju fler blir det förhoppningsvis som engagerar sig för att bevara vår unika miljö. Det måste vi om vi ska fortsätta känna havets tidlöshet och låta vår miljö återhämta sig.   
Sanden är så fin att det går berättelser om att Österlen exporterar sand till arabstaterna i öknen. Sant eller inte, njutbart är det i alla fall att bara vara i sanden. 
Välkomna!


Mobilbild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.