måndag 18 juli 2016

Nora och Sonja steker köttbullar! Nora and Sonja fry swedish meatballs!


Även i år har vi haft turen att få två duktiga praktikanter från Österrike - Nora och Sonja som hjälper oss här på Körsbärsgården! De går en femårig utbildning i Innsbruck och lär sig ämnen inom agrikulturen, så deras kunskap är bred. De kan redan mjölka en ko, skapa ett herbarium och nästa termin ska de göra ost.
Det är jätteroligt att ha två påhittiga och trevliga flickor på plats, som tar hand om våra gäster på Rum och Frukosten. Engelska och tyska pratas det, men en hel del svenska har flickorna fått nys på, så det är bara en tidsfråga innan den också är på plats. Bilden är tagen i juni vid midsommartid och tjejerna hade precis anlänt och var nyfikna på svensk mat. Köttbullarna uppskattades, även om de var knepiga att trilla jämnt.

Also this year we have been fortunate to have two talented trainees from Austria - Nora and Sonja that helps us here at Körsbärsgården! They go a five-year education in Innsbruck and learns topics in agriculture, so their knowledge is broad. They may already milking a cow, creating a herbarium, and next semester, they make cheese.

It's great to have two resourceful and nice girls in place, taking care of our guests in the Bed and Breakfast. English and German are spoken there, but a lot of Swedish have been briefed on, so it's just a matter of time before it also is in place. The picture was taken in June at Midsummer, and the girls had just arrived and were curious about Swedish food. The meatballs were estimated, although they were tricky to fry evenly.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.