fredag 28 juni 2013

Vi red i supermånens tid den 23 maj!

Stort TACK alla bybor och vänner som gjorde Lökarödsritten till ett roligt evenemang! Vi red alla i supermånens* tid - och kanske var vi lite mångalna när över 40 ekipage drog ned mot havet. Trots att supermånen påverkar tidvattnet och havsnivån lyckades alla ta sig över Klammerbäcken, vissa med viss tveksamhet, men alla de fyrfota repade mod och tog sig över. 
Väldigt imponerad av alla hästar som skötte sig exemplariskt trots risk för anfall av skogstokighet på hemvägen. Fylet var verkligen envist, trots att det stod en stark doft av insektsspray kring sällskapet. 

För er som inte har skånska i blodet, så betyder fyle fjäderfä/fågel med en betydelse som glidit över till att omfatta även bevingade insekter som mygg och flugor. Fyledalen betyder alltså Fågeldalen och inte Flugdalen tack och lov!

Många har hört av sig och undrat om Lökarödsritten återkommer och så är det tänkt. Eventuellt blir det också andra ridturer, håll er uppdaterade via den här bloggen.

Här kommer ett axplock bilder som Tanja vår hovfotograf i söndags tog med Jackos kamera. 
Fler bilder kommer längre fram. Varsågoda!


I väntan på uppstigning


Vad det än är,  så smakar det vidunderligt!

Lars gäng på väg

Lars gäng på väg



Maggans gäng på väg

Rolfs gäng på väg
Otålig väntan

* Supermånen inföll den 23 juni i år. Nästa gång detta fenomen sker är i november 2016, så vi valde verkligen rätt dag för ritten. Supermåne innebär att månen befinner sig väldigt nära jorden och därför upplever vi den som både starkare och större än normalt. Den påverkar även tidvattnet som kan öka havsnivån med upp till 15 cm. Alla ni som skådade månen på natten, vet hur fantastisk den såg ut. Som om Disney varit framme och designat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.