lördag 6 december 2014

I julmarknadernas tid och ett huvudlöst Luciatåg

Spöklikt Luciatåg på Krångla


Förra helgen besökte vi fina Kronovall slotts julmarknad. Det första som mötte oss var detta huvudlösa Luciatåg. Passande för ett slott som säkerligen hyser slottsspöken.

Vackra Kronovall i december
Snön lyste inte alls, istället stod gräset grönt och skönt i backen. Trots detta infann sig en svag julkänsla, det luktade jul både i den gamla stallängan och inne på själva slottet där det serverades Afternoon Tea - härligt att smutta te från porcelainkoppar i slottets salonger. Rekommenderas! 


Från Brösarps Byagilles hemsida
Imorgon deltar vi själva i Bengtemöllas julstök i Brösarp och säljer bland annat våra fina skinn från de ulliga Värmlandsfåren. En ekologisk och mjuk julklapp till alla, från de allra minsta till de allra äldsta som behöver värme och mys. 
Bengtemölle är en historisk kvarn där folk har bott på platsen sedan medeltiden, kanske till och med tidigare. Om ni går in på Fotograf Lars Kårholms facebook-sida här, så ligger det 30 fina bilder från Bengtemölla: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.520470144708894.1073741841.102114856544427&type=3 

Så välkomna att hälsa på oss i Bengtemölle! 
Lena & Lars 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.