lördag 25 juli 2015

Vad gör man denna regniga sommardag på Österlen? Jo, man hittar en scen!

Bild lånad från Strobemedia, www.strobemedia.se
Precis som man rättar kläder efter väder, behöver man denna sommar hitta aktiviteter som inrättas efter väderleken. Är det varmt? Knappast. Är det torrt, soligt, blåsigt, molnigt, vindstilla, åska, under eller över 18 grader? Eller är det som idag väldigt blött? 
Som deltidsbonde är man ganska nöjd med att det regnar ett tag. 
Markerna har varit snustorra och behöver lite fukt i sin hud, så det välkomnar vi, men det kanske inte är lika roligt att ge sig iväg på en strandpromenad, paddla kajak eller strosa runt på utomhusmarknader?
Det finns kläder, som sagt, så det går naturligtvis med lite vilja, men om man inte vill slåss mot väderelementen, kan man också välja att söka sig in på en scen. Kanske inte  scen, men till en scen. Det hade visserligen varit ganska uppfriskande om det plötsligt befann sig ett gäng frusna turister bland skådespelarna på scen. Vem vet vilken dramatik det kunde ha blivit?
I Ystad och på Österlen finns en subkultur som består av alla de som medverkat som statister i Wallander-produktionerna eller andra filmproduktioner. Roligt!
En flashmob bestående av turister som vill bli statister, kanske kan vara ett kommande event? Turist som Statist, ursäkta nu flög tankarna lite långt. 
Mer om vad en flashmob är här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Flashmob

Just nu pågår det ett antal varierande föreställningar, idag lördagen den 25 juli spelas:

Bobby Fischer bor i Pasadena, kl 20 på Skillinge Teater. Ett nattsvart drama av Lars Norén, men det kan passa till vädret och upplevelsen kan t o m bli lite mysig. Jodå!

Motsatsen är Kom igen Charlie! kl 1930 Marsvinsholms Slottspark. En skrattfylld, dråplig komedi enligt reklamen. 

Soppteater: Kärlekens outgrundliga vägar kl 19 i Bollagården, Orient, Tjustorp, Smedstorp. Skrönor och historiska berättelser och varm soppa - det är gott i regnet!

Föreställning: Russian Dance kl 19 Teteater i Övraby.  På samma teater spelas även Efter måsen på vissa måndagar. Se vidare http://teteater.blogspot.se

Badjävlar kl 20, insläpp från kl 18 Åhus Beach, Täppetstranden. Stand-up av högsta klass. Medverkar gör Fredrik Lindström, Henrik Schyffert, Peter Apelgren, Magnus Betnér, Johan Rheborg och Anna Blomberg.

Sedan pågår en mängd olika musikarrangemang runt om, från pop & rock till klassiskt, men det blir i ett annat blogginlägg. Precis som alla spännande utställningar eller filmvisningar!

Så vem bryr sig om vädret? Sommarlivet är kul ändå!

Välkomna!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.