fredag 6 december 2013

Bland Havtorn, Plektrum och Harpa på Körsbärsgården



Däruppe...

Smakar märkligt, lite gott och lite inte gott, men nyttigt!



Vi hjälps åt!

Tillsammans pressar vi på!

Nu börjar flaskan fyllas på.



Det här går bra!

Roligt att diskutera böcker.

Tidigare i höst samlades bokcirkeln Plektrum & Harpa* en söndag på Körsbärsgården för att diskutera bok och pressa havtorn. Kaisa, en av medlemmarna i Plektrum & Harpa, hade med sig en fiffig norrbottnisk press som ni kan se här på bilderna, eller var den finsk...Hursomhelst, hur effektiv som helst, de dyrbara havtornsdropparna rann direkt ned i flaskan. Havtorn är en dundernyttigt bär, läs mer här:
http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?tem=3&art=1061

Havtornssaft.

Höstvinden blåste och regnet duggade men som bilderna berättar, saknades inte entusiasmen för själva pressningen. Österlen är fullt av havtorn - så vi bor mitt i ett hälsorike. Det gäller bara att veta var de organgea bären växer...

Efter att alla fått sig en hälsosam havtornssup, intogs en indisk buffé och boken diskuterades. Elden sprakade i kaminen, utanför ven vinden, men inne var det varmt och doftade kardemumma, kanel, ingefära, spiskummin, mango, apelsin, nejlika...Salaam!


SALAAM!

* Kanske kan man tycka det är märkligt med namnet Plektrum & Harpa på en bok- och inte en musikklubb, men namnet är hämtat från romanen Agaat av den sydafrikanska författarinnan Marlene van Niekerk. En makalös roman, läs den!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.