fredag 1 februari 2013

Brösarpsyra med tölt

Skånes Islandshästyra på Brösarpsgården händer i morgon!
Brösarpsgården ligger 5 minuter ifrån oss. Man kan säga att Körsbärsgården ligger mitt i Islandshästbältet. 
Brösarpsgården, Fojehof, Skaneyland, Margaretehofs Islandshästcenter, Attusa gård med flera med flera. För att inte tala om traktens alla privatryttare som håller en till flera islandshästar på sina gårdar. Det är inte så konstigt att så många slagit ned sina pålar och hovar i markerna här omkring med tanke på den oändliga och varierande terrängen. Att det dessutom är knip-dig-i-armen-vackert gör ju inte heller ont. 
Fördelen är också alla de professionella tränarna i närheten. Vilken trakt för övrigt kan skryta med så många SM och VM-mästare? Det borde vara flest mästare per capita, kan man tro.
Imorgon är det inte ridning i naturen som gäller för alla de duktiga ryttare som ska starta, utan tävling. Det är härligt med Islandshästtävlingar, det står en os av folkfest över dem. Det är oerhört socialt och roligt, men också seriöst och prestationsinriktat i positiv bemärkelse.
För den oinvigde kan det vara svårt att förstå domarnas bedömningspoäng, men för alla ryttare och hästar handlar det om precision i takt, tempo, form och aktion. Ungefär som för professionella dansare faktiskt. Det är just som det ser ut att vara tyngdlöst och svävande lätt, som man vet att det är som allra svårast. Det är vackert!
Har du vägarna förbi, så rekommenderar vi lite Brösarpsyra med tölt. Du kommer garanterat att få roligt! Programmet finner du på http://www.brösarpsgården.se

Bilden hämtad från Google bilder och finns även på www.brosarpsgarden.se 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.