tisdag 11 mars 2014

Dit nosen pekar - och vi finner våren i Drakamöllan!


I söndags var våren här på allvar. Landskapet låg i ett varmt dis som det gör när nätterna fortfarande är kalla, men dagarna visar upp en temperatur på över 10 plusgrader och solen skiner. När då luften och jorden möts, uppstår diset och det är väldigt vackert. 
Hunden förstod att det var dags med en riktig vårpromenad och jag följde med, för hundar vet  bäst när det är dags för utegång. 


Drakamöllans naturreservat gränsar nästan till oss, först Kumlan och därefter Drakamöllan.
Två naturreservat som bjuder på sällsamma naturupplevelser med sina kulliga hedlandskap, sin flora och sin fauna. Mer om dessa kan du läsa här http://sv.wikipedia.org/wiki/Drakamöllan och här http://sv.wikipedia.org/wiki/Kumlan
Naturen sträcker ut sig och från rätt höjd (som kan vara 50 m hög), finns ingen bebyggelse att se. Det är mäktigt och förunderligt i ett tättbebyggt Skåne, men så är det.
Ibland är man ensam med landskapet och det ger en sådan ro. I söndags gick det att slå sig ned på backen i solen och bara sitta och njuta av utsikten. Vi gick dit nosen pekade och det visade sig att nosen pekade hela tiden i rätt riktning. 



En fantastisk söndag och en fantastisk nos!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.