måndag 24 mars 2014

Rasklubben för dansk-svensk gårdshund håller sin Rasspecialen i Degeberga den 26-27 juli

Bild från Wikipedia
Nu har de första små hundarna bokat in sig på Körsbärsgården!  I sommar 26-27 juli kommer vi att vara omringade av små söta dansk-svenska gårdshundar, när det är dags för deras Rasspecialen. Vi är vana vid rasen eftersom de goda grannarna har en hel flock av denna ras. Eftersom de är små nyfikna själar, händer det att de tar sig en promenad över till oss och kollar till så allt står rätt till.  
Man kan läsa följande om gårdshunden på rasklubbens hemsida  http://www.gardshund.com

Ett kulturarv att förvalta
Den dansk-svenska gårdshunden har sedan lång tid tillbaka funnits på gårdarna i framförallt södra Sverige och Danmark men den har även varit spridd i andra Östersjöländer. 
Exakt hur gammal rasen är är oklart, vissa menar att den stammar ända från vikingatiden, medan andra talar om några hundratal år. Helt klart är att rasen kan räknas till Sveriges ( och Danmarks ) riktigt gamla hundraser. 

Då passar den in i våra marker, eftersom vi har andra lantraser på gården som Värmlandsfår och Islandshästar. Samma djur som på vikingarnas tid. 

Gårdshunden har varit och är nyttig på gårdarna. De vaktar, fångar möss och sork, en råtta kanhända också (helst inte..) och så är de sociala och vänliga mot de som är vänliga tillbaka. En trevlig och ganska tuff typ helt enkelt!
Om ni går in på rasklubbens hemsida, så finns det massvis av bilder som manar fram ljud som "oooohhh, åhhhh, men nej, så sööööt!" 
Så det ska bli trevligt att få umgås med dessa små i sommar! Om du är gårdshundsägare och ska besöka eller delta i Rasspecialen, så är du välkommen att boka in dig och dina fyrfota vänner hos oss. Vi finns i vackra lantliga omgivningar med skogen runt kröken, 5 km från Degeberga. Gå in på vår hemsida och gör en bokningsförfrågan på www.korsbarsgarden.com. Voff, voff välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.